Недела 17-ти септември 2023

Поздравен говор и отворање на настанот

Др. Димче Велковски - Ветеринарен центар

11:00 - 11:30

Главна сцена

Детски модерни танци

Студио за модерен танц

11:30 - 12:00

Главна сцена

Танцувај со маскотите куче полицаец

Музичко забавен перформанс со маскоти куче полицаец

12:00 - 12:30

Главна сцена

МВР единица за службени кучиња К9

Детекција на дрога и други недозволени супстанци

12:30 - 13:00

МВР специјално ограден простор

Илија Петковски Груминг академија Скопје

Претставување на професијата Грумер (фризер за миленици)

13:00- 13:30

Главна сцена

Егзотични инсекти - Дарио Стојановски

Начини на одгледување на егзотични инсекти и нивните потреби за правилен развој

13:30 - 14:00

Главна сцена

Птици грабливки - Трајче Китановски

Одгледување и едукација на птиците грабливки, нивната примена во општеството и значењето во еко системот

14:00 - 14:30

Главна сцена

МВР единица за службени кучиња К9

Детекција на експлозиви

14:30 - 15:00

МВР специјално ограден простор

Доделување награди PET AWARDS 2023

Целта е да се истакнат и наградуваат производи со висок квалитет, иновативни услуги и бизниси кои нудат суштинска грижа за благосостојбата на домашните миленици.

15:00 - 15:30

Главна сцена

Раса на куче Малиноа - Раде Милевски

Специфики на расата

15:30 - 16:00

Главна сцена

МВР единица за службени кучиња К9

Детекција на лажни банкноти

16:00 - 16:30

МВР специјално ограден простор

Ветеринарно средно училиште Скопје

Зошто да станам ветеринар?

16:30 - 17:00

Главна сцена

Приказни за жителите на ЗОО Скопје

Дали знаете дека слоновите биле спасени од циркус, а мајмуните од лабораторија?

17:00 - 17:30

Главна сцена

МЕД Македонско Еколошко Друштво

Дивиот свет во Македонија.

17:30 - 18:00

Главна сцена

Доделување на награди Look Alike

За сопственици кои си личат со својот миленик, Најфризура за кучиња, Опасен поглед (за мачки)

18:00 - 18:30

Главна сцена

Кино проекција на отворено

Документарен филм за дивиот свет во Македонија

19:00 - 19:30

Главна сцена

Кино проекција на отворено: Стела (филм)

Македонски долгометражен игран филм Стела во режија на Стојан Вујичиќ

19:30 - 21:00

Главна сцена

DJ Соња Исмаил

Музика за големите деца

21:30 - 00:00

Главна сцена

ПРОГРАМА ЗА ЛИКОВНО И ДЕТСКО КАТЧЕ

БИБИВЕРЗУМ

Креативна ликовна работилница со Биби и Боби на тема животни

12:30 - 14:30

МКЦ Ликовно катче

Мојот омилен миленик

Креативна работилница и цртање

14:30 - 18:30

МКЦ Ликовно катче

За сите умни дечиња да добијат бесплатно сокче и шишенце вода се погрижија

За да не останете гладни и жедни тука се:

@jojo_s_bbq

Jojo’s Bar-B-Q

🍔 Street food 🌭

🚚 FOODTRUCK

@brunch.healthyfoods

Casual Food

Fresh Juices

Raw Cakes

Smoothies

Coffee

Smoothie Bowls

Healthy Snacks

@jojo_s_bbq

Jojo’s Bar-B-Q

🍔 Street food🌭🍺

🚚 FOODTRUCK

@brunch.healthyfoods

Casual Food

Fresh Juices

Raw Cakes

Smoothies

Coffee

Smoothie Bowls

Healthy Snacks